perjantai 21. helmikuuta 2014

Koiranluu kakku


Tämän kakun tein veljeni tyttöystävän synttäreille. Sankari on todella innokas koirafani, joten kakun aihe oli hyvin helppo päättää. Lisäksi toteutus oli nopea ja helppo tehdä tiukalla aikataululla, eikä kakusta tullut yhtään hullumman näköinen, vaikka itse sanonkin! Sisuksiin halusin kokeilla välillä jotain muuta, joten päädyin tekemään appelsiini-suklaamoussen, josta tuli oikein kelvollinen. Tekovaiheessa hylkäsin kakun välistä melko ärmäkän appelsiinimarmeladin, ja vaihdoin sen paljon pehmeämpään banaaniin :D Mutta toimii, se täytyy kuitenkin todeta!


Pohjaksi tein tavallisen 7 munan sokerikakkupohjan, jonka paiston 34 x 24 cm vuoassa. Leikkasin pohjan kolmeen osaan, ja täytin appelsiinisuklaamoussella edellisenä päivänä. Kostutukseen käytin Fantaa.


Koristeluvaiheessa leikkasin kakun luun muotoon ja päällystin sokerikreemillä ennen sokerimassalla kuorruttamista. Sokerimassaa kului 750 g ja se tuntui sopivalle määrälle. Tassunjäljet tein erikokoisilla tyllillä mustasta sokerimassasta samana päivänä, koska näiden ei välttämättä tarvitse kuivua ennen kakkuun kiinnittämistä. Kukat olivat puolestaan jäännös nuorimman synttärikakusta edelliseltä viikolta.

Päällystämistä sokerikreemillä. Pallukoissa reunoilta
leikattua kakkumassaa täytteenä.

Hmm… tästähän tulee mieleen ihan jotain muuta :D

Sokerimassan määrä oli valittu aika nappiin.

Appelsiini-suklaamousse

4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
250 g appelsiinijugurttia (Lidl)
250 g maitosuklaavanukasta
100 g tummaa appelsiinisuklaata (Lidl) 
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
1/2 dl sokeria (maun mukaan)

4 liivatetta
tilkka appelsiinimehua

Vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita suklaa mascasponen, jugurtin ja vanukkaan kanssa ja lisää kerman joukkoon. Lisää kreemijauhe ja mahdollinen sokeri. Liuota liotetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen ja vatkaa moussen sekaan. Levitä kakkulevyjen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti