Quinoa on meidän perheessä hyvin käytetty aine. Paketillinen menee parissa päivässä erilaisiin leipomuksiin ja suoraan keitettynäkin lihan ja/tai kasvisten lisäkkeenä syötynä. Wikipedia tietää quinoasta:
Gluteenittomien leipien tekeminen on välillä melkoista rakettitiedettä, varsinkin jos voi käyttää vain luontaisesti gluteenittomia aineksia. Varsinkin pelkästä hirssijauhosta onnistuneen leivän tekeminen tuntuu ylivoimaiselle saavutukselle. Rieskat taas onnistuu varmasti kaikilta, ja nämä quinoarieskat ovat vielä bonuksena erityisen hyviä ja terveellisiä!
Quinoarieskat
(n. 12 kpl)
(n. 12 kpl)
2 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
2 dl keitettyä quinoaa
2,5 dl jauhoja (käytin hirssijauhoja)
1/2 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
2,5 dl vettä
2 rkl öljyä
Keitä quinoa (n. 1,25 dl raakaa quinoaa) kypsäksi n. 15 min. Sekoita muut aineet keskenään, ja lisää kypsä quinoa hyvin sekoittaen. Taputtele lusikalla öljytyn uunipellon päälle pieniä kasoja, halkaisija n. 7 cm. Paista 225 °C n. 20 min.
tää kvinoa rieska menee kyllä kokeilluun, joten kysynkin että saako ohjeen ottaa?
VastaaPoistaItse välttelen osittain vehnän, ohran ja ruisjauhojen käyttöä, kun ei vain sovi, joten t arttis kehitellä jotain gluteenittomia uusia reseptejä :)T: Heli