sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mustikkakukko

Tämä helppoakin helpompi, lähes kaikkea allergisoivaa ilman oleva herkku on yksi kestosuosikeistani. Ja bonuksena nopea tehdä, vain paistaminen vaatii kärsivällisyyttä. Ohje sopii hyvin korkkaamaan tämän uuden blogini. Olkaa hyvä, nauttikaa!

Mustikkakukko

Taikina:
200 g juoksevaa kasvirasvaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl jauhoja (kookos/manteli/hirssi)
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
400 g mustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl tapiokatärkkelystä (peruna/maissi)


Sekoita taikinan ainekset keskenään. Painele 2/3 taikinasta uunivuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja tärkkelys. Kaada taikinan päälle. Painele loput taikinasta mustikoiden päälle kanneksi. Paista 200 asteessa noin 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti