tiistai 10. syyskuuta 2013

Quinoarieskat

Quinoa on meidän perheessä hyvin käytetty aine. Paketillinen menee parissa päivässä erilaisiin leipomuksiin ja suoraan keitettynäkin lihan ja/tai kasvisten lisäkkeenä syötynä. Wikipedia tietää quinoasta:

"Kvinoa sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa, mikä on harvinaista kasvikunnan tuotteissa. Kvinoassa on enemmän proteiinia kuin riisissä tai muissa viljoissa ja se sisältää paljon ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia".

Gluteenittomien leipien tekeminen on välillä melkoista rakettitiedettä, varsinkin jos voi käyttää vain luontaisesti gluteenittomia aineksia. Varsinkin pelkästä hirssijauhosta onnistuneen leivän tekeminen tuntuu ylivoimaiselle saavutukselle. Rieskat taas onnistuu varmasti kaikilta, ja nämä quinoarieskat ovat vielä bonuksena erityisen hyviä ja terveellisiä!

Quinoarieskat
(n. 12 kpl)

2 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta 
2 dl keitettyä quinoaa
2,5 dl jauhoja (käytin hirssijauhoja)
1/2 tl suolaa 
1-2 rkl siirappia 
2,5 dl vettä 
2 rkl öljyä

Keitä quinoa (n. 1,25 dl raakaa quinoaa) kypsäksi n. 15 min. Sekoita muut aineet keskenään, ja lisää kypsä quinoa hyvin sekoittaen. Taputtele lusikalla öljytyn uunipellon päälle pieniä kasoja, halkaisija n. 7 cm. Paista 225 °C n. 20 min.


1 kommentti:

  1. tää kvinoa rieska menee kyllä kokeilluun, joten kysynkin että saako ohjeen ottaa?
    Itse välttelen osittain vehnän, ohran ja ruisjauhojen käyttöä, kun ei vain sovi, joten t arttis kehitellä jotain gluteenittomia uusia reseptejä :)T: Heli

    VastaaPoista