maanantai 2. syyskuuta 2013

Tapiokakiisseli munan korvikkeena

Jos munaa ei voi käyttää, voi sen monessa ohjeessa yksinkertaisesti jättää pois. Menetetyn nestemäärän voi korvata millä tahansa nesteellä, esim. lasten hedelmäsoseella. Samaa kuohkeutta ei tietenkään millään saa, mutta tapiokakiisselillä saa taikinaan hieman jämäkkyyttä. Se myös sitoo taikinaa tuoden "vanukasmaista" koostumusta. 

On myös olemassa kaupallisia (kalliiita) munankorvikkeita, joissa muistaakseni on riisijauhoja. Riisi ei meille sovi, joten käytän tapiokaa kaikessa leivonnassa munan korvikkeena.


Tapiokakiisseli

1 dl tapiokatärkkelystä
5 dl vettä

Liuota tapiokatärkkelys kylmään veteen. Kuumenna hellalla koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Keittele hiljalleen n. 10 min. Jäähdytä. Säilytä ylijäänyt kiisseli jääkaapissa seuraavaa kertaa varten.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti