perjantai 14. helmikuuta 2014

Ananas-kookossuklaaleivokset

Tein ystävänpäiväleivonnaisiksi vähän poikkeavanmakuisia suklaaleivonnaisia. Äkkisiltään kookos-ananas-suklaa-yhdistelmä saattaa kuulostaa oudolla, mutta LUPAAN kaikille kookoksen ystäville, että nämä ovat aivan taivaaaallisen ihania!!


Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl ohrakasta
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa suklaajauhetta
2 tl leivinjauhetta

Väliin:

1 prk Bona paratiisisose 

Täyte:

2,5 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (Flora kuohu)
1 pkt ananastuorejuustoa
1 prk kookosmaitoa (tarvitaan vain se "kovettunut" osa)
100 g valkosuklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Päällyste:

Suklaaganache

100 g suklaata
1 dl kermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

1. Valmista pohja. Muna ja sokeri tuhdiksi vaahdoksi, jauhot sihdaten ja nostellen sekaan. Levitä uunipellille. Paista 200 °C 6-8 min.

2. Valmista täyte. Kaavi kookosmaitopurkista vain se kova osa, ja jätä erottunut vesi käyttämättä. Sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin. Vaahdota kerma omassa kupissaan ja yhdistä seokset. Sulata valkosuklaa, lisää muiden joukkoon. Samaten vaniljakreemi ja -sokeri, sekaan vain. Liota liivatteet ja kiehauta pieni määrä kookosvettä, ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Kaada taas sekaan, ja sekoita tasaiseksi.

3. Leikkaa pohja kahteen yhtä isoon osaan. Laita toinen osa pohjaksi reunalliseen vuokaan (mielellään suht sopivaan), levitä hedelmäsose päälle. Levittele ananas-kookosseos tasaisesti päälle ja nosta toinen pohjan osa kanneksi. Voit myös kostuttaa kantta hieman jos tykkäät vähän märemmästä tortusta (heh heh!). Anna tekeytyä muutama tunti.

4. Valmista suklaaganache. Sulata suklaa ja yhdistä kermaan. Lämmitä seosta sen verran, että se on tasainen. ÄLÄ anna kiehua. Anna jäähtyä jääkaapissa viileäksi ja vaahdota kun olet valmis tarjoamaan leivokset. Jos tuli liian löysää, lisää kreemijauhetta (muuten ei tarvitse). Leikkele sopivan kokoisiksi tai ota kuvioita muotilla. Enjoy!

Joskus Lidl yllättää! Tämä muottisetti maksoi vain 6 € ja siinä mukana
tuli 4 kpl sydänmuottia sekä lasta nosteluun ja muotoon painamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti